We houden van de zomer, maar helaas is de zon niet aardig voor ons—en dat is een understatement. De zon geeft namelijk UVA-straling (penetreert diep in je huid en haar) en UVB-straling (verbrandt de bovenste laag) af en die zijn op de lange termijn ontzettend schadelijk voor je. Niet alleen krijg je door onbeschermd te zon in te gaan eerder fijne lijntjes en rimpeltjes, maar ook een slappere huid, pigmentvlekken en een groter risico op huidkanker.

Gelukkig smeer je daarom altijd met zonnebrandcrème. Goed bezig! Maar wist je dat de zon ook effect heeft op je haar?

STRALING

UVA- en UVB-straling beschadigen de keratine waaruit je haar bestaat, waardoor het poreus en kwetsbaar wordt. Ook de vrije radicalen die je haar absorbeert tasten keratine aan. Voor een deel beschermt melanine, het pigment in je haar, tegen de schadelijke invloed van de zon. Het filtert UV-straling en houdt vrije radicalen gedeeltelijk buiten de deur zodat die niet volledig doordringen. Maar melanine loopt zelf ook schade op, waardoor je haar in de zon lichter wordt. Mooi, maar lichter haar bevat dus wel minder melanine, wat het weer extra vatbaar maakt voor haarbreuk. O, en kleur je je haar? Dan doet de zon die pigmenten heel snel teruglopen en vervagen.

Ook verdampt de hitte van de zon het vocht in je haar, wat het doet uitdrogen. Daarom raden we je haarproducten aan met een beschermingsfactor.

CARE SUN SHIELD

Om zonneschade tegen te gaan hebben we Care Sun Shield gemaakt. Deze lijn bestaat uit een drietal producten: de shampoo, conditioner en speciale haarolie.

De shampoo beschermt je haar tegen de elementen: zon, zout water, regen, noem maar op. Essentiële mineralen, UV-filters. een antochloorcomplex  en actieve proteïnen beschermen en voeden het haar. De shampoo herstelt ook de vochtbalans. Gebruik na de shampoo Sun Shield Conditioner, die intensief hydrateert en kalmeert. Essentiële mineralen en shea butter verzorgen en voeden en geven je haar zijn glans weer terug.

De shampoo en conditioner zijn dus perfect om voor of na je stranddagje te gebruiken. Het laatste product in de lijn is de Sun Shield Oil die, al zeggen we zelf, heerlijk ruikt, maar nog belangrijker: heerlijk voor je haar is. Hij sluit het vocht in zodat je haar minder snel uitdroogt en heeft beschermingsfactor 8. Neem ‘m dus mee in je strandtas en werk de olie iedere twee uur even door je haar. Et voilà! Je bent beschermd. Let op: hij is uitsluitend bedoeld voor je haar. Gebruik voor je gezicht en lichaam dus een ‘gewone’ zonnebrandcrème met minstens factor 30.

ANDERE TIPS

Wat kun je nog meer doen tegen zonschade? Ten eerste: de schaduw opzoeken (inkoppertje). Verder kun je een grote hoed opzetten of je haar in een knot of vlecht doen om het oppervlakte dat bloot wordt gesteld aan de zon zo klein mogelijk te maken.

Dus vergeet het niet: zonnebrandcrème, factor 30. En Sun Shield Oil. Iedere dag! Doen hoor.

om de zomer te vieren hebben we een speciale Sun Shield-actie. Als u de shampoo en conditioner aanschaft, krijgt u er van ons een gratis ronde stranddoek bij.

bron: Keune haircosmetics